Handlijnen en kinderen


  


Het handlezen kan je praktische handreikingen bieden bij de opvoeding van je kind
Natuurlijk weet iedere ouder vrij goed hoe het karakter van zijn/haar kind is. Het kan echter heel goed zijn om te weten waar bepaald gedrag uit voortkomt.
Nu zijn kinderen nog volop in ontwikkeling. De lijnen en lijntjes zullen dan ook nog heel vaak een beetje veranderen in de loop van zijn/haar leven.
Het kan fijn zijn om meer inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de wisselwerking tussen jou en je kind op dit moment. Evenals, weten op welke punten je je kind juist zou kunnen stimuleren en waar een beetje afremmen!

Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van vragen waarbij de handleeskunde meer inzicht zou kunnen geven:

  • Hoe komt het dat mijn kind zich buitenshuis bijvoorbeeld op school, zo totaal anders gedraagt dan thuis? Ik herken m'n eigen kind niet in wat de leerkracht over hem/haar zegt.
  • Hoe kan het dat mijn kind zich op school heel ziek kan voelen en zodra hij/zij thuis komt, het opeens helemaal over is? Stelt hij/zij zich dan alleen maar aan?  
  • Hoe is het met de lichamelijke energie gesteld?
  • Het lijkt wel of mijn kind totaal niet reageert op wat ik zeg. Hoe komt dat toch? Waarom treuzelt mijn kind toch altijd zo, juist als we weg moeten.

De levenslijn weerspiegelt onze lichamelijke energie Of het kind bij de verschillende bezigheden aan één stuk door kan gaan, of dat het juist wat meer pauzes nodig heeft, is dan ook terug te vinden in deze lijn. De hoofdlijn laat onder andere zien hoe het concentratievermogen is. Wil je kind graag eerst even opgang geholpen worden of gaat het meteen zelfstandig aan de slag

Kortom ook bij het opvoeden van je kind kan het handlezen behulpzaam zijn, omdat je een beter beeld kunt krijgen van de behoeften, aanleg en talenten van je kind.